Varkenshaasje met knolselderfrietjes

Bereidingstijd : 60 min.
Aantal personen : 4

Ingrediƫnten

800g varkenshaasje: 2 haasjes van ca. 400g

Specerijenzout: kruidenmengsel van Evlier, bij uw slager

1 bloemkoo: in roosjes, gewassen

40cl bruine fond

250g Pickles: Didden of Devos Lemmens

50 ml LIGHT Room

1 theelepel dragon: fijngehakt 400g

Knolselder: gesneden als “Pommes Pont-Neuf”

Bereiding

Oven voorverwarmen op 90°.

Varkenshaasje goed kruiden met spe-cerijenzout, kort aanbakken in hete bakboter. Wikkel vervolgens het varkenshaasje in aluminium-folie en stop het in de oven voor 40 minuten.

Kook de bloemkool al dente in gezouten kokend water. Afschrikken in ijswater. Kook tegelijkertijd (in een andere pot!) de knolselder in gezouten water, ook onmiddellijk afkoelen.

Doe de bruine fond in een sauteuse, laat even koken. Voeg de pickles en dragon toe. Wanneer dit op het kookpunt komt, de light room bijvoegen. Enkele seconden laten doorkoken en dan warm houden.

Bak de bloemkool lichtbruin in hete vloeibare bakboter. Kruid met versgemalen zwarte peper. Bak tegelijkertijd de knolselderfrietjes in hete olie. Doe dit best in een anti-kleefpan, zo gebruik je minder vetstof.

Snijd de haasjes in schijven van ca. 1 cm en dresseer het bord.

Tip

Knolselderfrietjes snijden als "Pmmes Pont-Neuf": 1cm x 1cm x 5cm