Kaastaart met fijne appelmoes

Bereidingstijd : 60 min.
Aantal personen : 8

Ingrediƫnten

1 taartbodem: kant en klaar (bladerdeeg of kruimeldeeg)

400g verse kaas: latte kaas of Philadelphia

4 eieren

12g Natrena: equivalent voor 120g kristalsuiker

1 citroen: geperst

100 ml Light Room

4 appels: Jonagold, geschild en gesneden

Kaneelpoeder

Bereiding

Stoof de appels met kaneel tot een fijne appelmoes. Laat afkoelen.

Meng de kaas, eieren, Natrena, light room en citroensap in deze volgorde tot een glad, luchtig mengsel

Doe het deeg in een taartvorm, bestrijk de bodem met een laagje appelmoes. Giet daar het kaasmengsel op

Bak gedurende 50 minuten op 180°

Laat minstens 4 uur afkoelen, serveer koud

Tip

Je kan ook Philadelphia gebruiken ipv plattekaas. Philadelphia bevat veel minder water dan platte kaas, wat de kans op shiften verkleint.

Pas op: Philadelphia levert wel veel meer vet!