Tartaar van tonijn met roosjes van romanesco (voorgerecht)

Bereidingstijd : 20 min min.
Aantal personen : 2

Ingrediƫnten

200 gram verse Yellowfin tonijn

1 rijpe avocado

1/2   romanesco

2 limoenen

2 pijpajuinen

1 chili peper

sojasaus

olijfolie

sesamolie

peper en zout

1 kleine sneden Waldkorn brood

 

 

Bereiding

1: Verdeel de romanesco in roosjes.  

Hou een 4-tal roosjes apart en kook de rest van de romanesco gaar in gezouten water. Koel af en zet opzij. Hak een 4-tal roosjes fijn tot je een couscous-structuur bekomt. Meng dit met een halve limoen, een puntje zout en olijfolie.

 

2: Haal de avocado uit en pureer deze samen met de gaargekookte romanesco.  

Voeg 1 limoen, peper, zout en olijfolie toe.

Snijd het brood in korstjes en bak ze zachtjes krokant in sesamolie.

 

3: Portioneer de tonijn in blokjes. Werk af met fijngesneden chili peper, limoensap en pijpajuin. 

 

4: Schik alles op een bord en geniet!