Filmpje

Zoek je meer informatie over Conversatons Maps. Vind hier een filmpje (in het Engels).

 

 

Groepssessies

Tijdens de groepssessies diabetes worden de Conversations Maps gebruikt (ontworpen door Healthyi in samenwerking met Lilly en de International Diabetes Federation).

Conversation Maps is een discussiegroep rond diabetes. In een kleine groep (10 a 12 personen) wordt er, onder begeleiding van een diabeteseducator (of een andere zorgverlener afhaneklijk van het thema), gediscussieerd over diabetes. Er wordt gebruik gemaakt van discussiekaarten (Conversation Maps) met verschillende thematieken. De bedoeling is om op een aangename en in een relaxte sfeer te praten over diabetes en ervaringen uit te wisselen met andere diabetici.

Alle diabetespatiënten zijn welkom eventueel samen met de partner of een familielid. Maar ons uitgangspunt is om een groep samen te stellen die hoofdzakelijk uit diabetici bestaat.

We streven er dus naar om zoveel mogelijk diabetici rond de tafel te hebben, dit omdat de groepssessie wordt opgebouwd rond het verhaal van de diabetespatiënt en zijn/haar ervaring met de chronische ziekte.

In 2020 staan volgende groepssessies gepland:


Donderdag 26 maart 2020 -  Groepssessie 'Leven met diabetes'

Donderdag 14 mei 2020- Groepssessie 'opstarten met insuline'

Donderdag 8 december 2020 - Groepssessie 'Bewegen en gezonde voeding'

- geannuleerd voor 2020 -


Alle groepssessie gaan door van 19.00 tot 21.00 in het Medisch Huis, Alsembergsesteenweg 89, 1501 Buizingen 

De groepssessies zijn gratis maar u dient zich in te schrijven via 02 360 18 10 of via info@artsenkring.be