No items selected

Meer recepten

Mascarponetaart met peren

Aantal personen : 6
DESSERT
Bekijk recept

Gestoofde peer met zelfgemaakte ijs (dessert)

Bereidingstijd : 30 min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Wilde eend met crème van pompoen en quinoa (hoofdgerecht)

Bereidingstijd : 40 min min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Tartaar van tonijn met roosjes van romanesco (voorgerecht)

Bereidingstijd : 20 min min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Kaastaart met fijne appelmoes

Bereidingstijd : 60 min.
Aantal personen : 8
Bekijk recept

Varkenshaasje met knolselderfrietjes

Bereidingstijd : 60 min.
Aantal personen : 4
Bekijk recept

AVOCADOSOEP

Bereidingstijd : 15 min.
Aantal personen : 4
Bekijk recept

Plattekaastaart met rabarber

Aantal personen : 0
Bekijk recept

Fris slaatje met komkommer en meloen

Aantal personen : 6
Bekijk recept

Kruidenpannenkoekjes met zalm en kaas

Aantal personen : 12
Bekijk recept

Recepten

Kruidenpannenkoekjes met zalm en kaas

Aantal personen : 12

Ingrediënten

  • 160 g bloem
  • 3 eieren
  • 5 dl halfvolle melk
  • 2 soeplepels fijngehakte kruiden (lavas, bieslook, basilicum,...)
  • vloeibare margarine om de pannenkoekjes in te bakken
  • 400 g gerookte zalm
  • 150 g ricotta
  • 1/2 potje magere kruidenkaas peper pakje gemengde sla olie

 

Bereiding

  • Maak het beslag voor de pannenkoeken.
    • zeef de bloem in een kom
    • maak een kuiltje en voeg de eieren toe
    • voeg 1/3 van de melk toe en klop met de garde of handmixer
    • voeg de rest van de melk toe
  • Knip de kruiden fijn en meng het onder het beslag.
  • Bak de pannenkoekjes in weinig margarine of  olie.
  • Laat ze daarna afkoelen.
  • Meng de ricotta met de kruidenkaas en de peper.
  • Beleg de afgekoelde pannenkoeken met gerookte zalm en besmeer met het ricottamengsel.
  • Rol ze stevig op en bewaar in de ijskast.
  • Snij de pannenkoekjes in schijfjes.
  • Leg een beetje gemengde sla op een bord, besprenkel met wat olie en schik de schijfjes pannenkoek erbij.

 

Tip

Per halve pannenkoek : 180 kcal– 1 kh-portie