No items selected

Meer recepten

Mascarponetaart met peren

Aantal personen : 6
DESSERT
Bekijk recept

Gestoofde peer met zelfgemaakte ijs (dessert)

Bereidingstijd : 30 min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Wilde eend met crème van pompoen en quinoa (hoofdgerecht)

Bereidingstijd : 40 min min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Tartaar van tonijn met roosjes van romanesco (voorgerecht)

Bereidingstijd : 20 min min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Kaastaart met fijne appelmoes

Bereidingstijd : 60 min.
Aantal personen : 8
Bekijk recept

Varkenshaasje met knolselderfrietjes

Bereidingstijd : 60 min.
Aantal personen : 4
Bekijk recept

AVOCADOSOEP

Bereidingstijd : 15 min.
Aantal personen : 4
Bekijk recept

Plattekaastaart met rabarber

Aantal personen : 0
Bekijk recept

Fris slaatje met komkommer en meloen

Aantal personen : 6
Bekijk recept

Kruidenpannenkoekjes met zalm en kaas

Aantal personen : 12
Bekijk recept

Recepten

Plattekaastaart met rabarber

Aantal personen : 0

Ingrediënten

  • Gistdeeg (op basis van 200 g bloem, 10 g gist)
  • 3 eetlepels magere melk
  • 1 ei
  • 60 g margarine
  • 50 g rabarberconfituur zonder suiker
  • 3 eetlepels stevia
  • 500 g magere plattekaas
  • 4 druppels vanille-essence
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels magere melk
  • 2 eetlepels bloe

Bereiding

  • Bereid de gistdeeg en laat deze 35 minuten rijzen.
  • Meng de bloem met de melk.
  • Roer de eierdooiers onder de plattekaas.
  • Meng het bloempapje en de zoetstof onder het kaasmengsel.
  • Klop het eiwit tot sneeuw en meng dit ook onder het kaasmengsel.
  • Breng de gistdeeg in een ingevette en met bloem bestrooide taartvorm.
  • Strijk de rabarberconfituur op de bodem van de taart.
  • Bedek met het kaasmengsel.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200 °C gedurende 30 minuten.
  • Laat de taart afkoelen.

 

Tip

1 portie = 181 kcal = 1 Kh -waarde