No items selected

Meer recepten

Mascarponetaart met peren

Aantal personen : 6
DESSERT
Bekijk recept

Gestoofde peer met zelfgemaakte ijs (dessert)

Bereidingstijd : 30 min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Wilde eend met crème van pompoen en quinoa (hoofdgerecht)

Bereidingstijd : 40 min min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Tartaar van tonijn met roosjes van romanesco (voorgerecht)

Bereidingstijd : 20 min min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Kaastaart met fijne appelmoes

Bereidingstijd : 60 min.
Aantal personen : 8
Bekijk recept

Varkenshaasje met knolselderfrietjes

Bereidingstijd : 60 min.
Aantal personen : 4
Bekijk recept

AVOCADOSOEP

Bereidingstijd : 15 min.
Aantal personen : 4
Bekijk recept

Plattekaastaart met rabarber

Aantal personen : 0
Bekijk recept

Fris slaatje met komkommer en meloen

Aantal personen : 6
Bekijk recept

Kruidenpannenkoekjes met zalm en kaas

Aantal personen : 12
Bekijk recept

Recepten

AVOCADOSOEP

Bereidingstijd : 15 min.
Aantal personen : 4

Ingrediënten

2 avocado's (rijp maar niet plat)

60cl kippenbouillon (koud, ontvet)

200g gerookte zalm (in fjine reepjes gesneden)

1 mespunt Piment d'Espelette (rode gemalen peper uit Baskenland)

20g verse fijngehake koriander

1/2 teentje look (fijngehakt)

1 limoen (gepers)

1/4 rode ajuis (heel fijn gesnipperd)

100ml LIGHT room

Bereiding

Snijd de avocado's over de lengte in 2. Verwijder de pit en haal met een lepel het vruchtvlees er uit. Doe het vruchvlees in de blender, samen met de bouillen, de piment, de helft van de gesneden koriander, de look en het sap van de limoen. Mix tot alle stukjes avocado verdwenen zijn. Haal het mengsel uit de blender en met het meng met de light room. 

Schep in 4 glazen en laat 30 min afkoelen.

Werk af, vlak voor het opdienen: schik de gerookte zalm in reepjes boven op de soep, strooi de fijngesneden rode ajuin en koriander er bovenop.

Tip

Ijskoud serveren!

Wat Tabasco toevoegen kan voor wie van wat meer pit houdt.