No items selected

Meer recepten

Mascarponetaart met peren

Aantal personen : 6
DESSERT
Bekijk recept

Gestoofde peer met zelfgemaakte ijs (dessert)

Bereidingstijd : 30 min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Wilde eend met crème van pompoen en quinoa (hoofdgerecht)

Bereidingstijd : 40 min min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Tartaar van tonijn met roosjes van romanesco (voorgerecht)

Bereidingstijd : 20 min min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Kaastaart met fijne appelmoes

Bereidingstijd : 60 min.
Aantal personen : 8
Bekijk recept

Varkenshaasje met knolselderfrietjes

Bereidingstijd : 60 min.
Aantal personen : 4
Bekijk recept

AVOCADOSOEP

Bereidingstijd : 15 min.
Aantal personen : 4
Bekijk recept

Plattekaastaart met rabarber

Aantal personen : 0
Bekijk recept

Fris slaatje met komkommer en meloen

Aantal personen : 6
Bekijk recept

Kruidenpannenkoekjes met zalm en kaas

Aantal personen : 12
Bekijk recept

Recepten

Kaastaart met fijne appelmoes

Bereidingstijd : 60 min.
Aantal personen : 8

Ingrediënten

1 taartbodem: kant en klaar (bladerdeeg of kruimeldeeg)

400g verse kaas: latte kaas of Philadelphia

4 eieren

12g Natrena: equivalent voor 120g kristalsuiker

1 citroen: geperst

100 ml Light Room

4 appels: Jonagold, geschild en gesneden

Kaneelpoeder

Bereiding

Stoof de appels met kaneel tot een fijne appelmoes. Laat afkoelen.

Meng de kaas, eieren, Natrena, light room en citroensap in deze volgorde tot een glad, luchtig mengsel

Doe het deeg in een taartvorm, bestrijk de bodem met een laagje appelmoes. Giet daar het kaasmengsel op

Bak gedurende 50 minuten op 180°

Laat minstens 4 uur afkoelen, serveer koud

Tip

Je kan ook Philadelphia gebruiken ipv plattekaas. Philadelphia bevat veel minder water dan platte kaas, wat de kans op shiften verkleint.

Pas op: Philadelphia levert wel veel meer vet!