No items selected

Meer recepten

Mascarponetaart met peren

Aantal personen : 6
DESSERT
Bekijk recept

Gestoofde peer met zelfgemaakte ijs (dessert)

Bereidingstijd : 30 min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Wilde eend met crème van pompoen en quinoa (hoofdgerecht)

Bereidingstijd : 40 min min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Tartaar van tonijn met roosjes van romanesco (voorgerecht)

Bereidingstijd : 20 min min.
Aantal personen : 2
Bekijk recept

Kaastaart met fijne appelmoes

Bereidingstijd : 60 min.
Aantal personen : 8
Bekijk recept

Varkenshaasje met knolselderfrietjes

Bereidingstijd : 60 min.
Aantal personen : 4
Bekijk recept

AVOCADOSOEP

Bereidingstijd : 15 min.
Aantal personen : 4
Bekijk recept

Plattekaastaart met rabarber

Aantal personen : 0
Bekijk recept

Fris slaatje met komkommer en meloen

Aantal personen : 6
Bekijk recept

Kruidenpannenkoekjes met zalm en kaas

Aantal personen : 12
Bekijk recept

Recepten

Gestoofde peer met zelfgemaakte ijs (dessert)

Bereidingstijd : 30 min.
Aantal personen : 2

Ingrediënten

2 conference peren

2 kweeperen

250 g magere yoghurt

1 vanillestokje 

1 l melk

1 l water

100 g kruidnagel 

12 gelatine blaadjes

Stevia

100 g ongepelde walnoten

2 steranijs

100 ml witte wijn (niet zoet)

 

 

Bereiding

1: Eerst bereiden we het ijs.

Voeg 1 l melk en 1 l water samen.

Warm een handje kruidnagel op. Voeg stevia (naar smaak) en 6 geweekte gelatine blaadjes toe. Laat 10 min trekken.

Vervolgens voeg je alles samen en draai je het geheel af in de ijsmachine.

Zet het ijs nadien in de diepvries.

 

2: Schil de conference peren, snijd deze in 4 en verwijder het klokhuis. De kweepeer verdeel je in 4 (niet schillen), zonder het klokhuis te verwijderen.

Snijd de vanillestokjes door en haal de zaadjes eruit (bewaar de zaadjes).

Stoof alle peren gaar in een pan, samen met de wijn, het steranijs , de vanillestokjes en de vanillezaadjes. Voeg naar smaak een beetje stevia toe.

Laat de peren een 10 tal minuten op een zacht vuurtje gaar stoven.

 

3: Haal de conference peren uit de pan en laat ze afkoelen in de koelkast.

Laat de kweeperen nog even verder garen.

Haal de pan met de kweeperen van het vuur en lepel het steranijs en de vanillestokjes eruit.

Mix de kweeperen tot een gladde crème en meng ze onder de yoghurt.

 

4: Dresseer een bolletje ijs op een klein bedje van walnoten.

 Werk het bord vervolgens af met de crème van kweepeer en de conference peren.